• 0165-545439

Over ons

Al 37 jaar een begrip in Roosendaal met ervaring op elk gebied!

Op 14 mei 1978 is Jel Schoonmaakbedrijf officieel in Roosendaal gestart door Harry de Jel, aanvankelijk als eenmanszaak, maar sinds 1999 als besloten vennootschap.

De in 1955 in Rotterdam geboren Harry de Jel was in Roosendaal terecht gekomen vanwege zijn werk als beroepsmilitair bij het Korps Commando Troepen. Toen het werk als “grote knecht” tegen ging staan, besloot de Jel om glazenwasser te worden. Hij maakte aanvankelijk ramen van particuliere huizen schoon, maar al snel kreeg hij ook belangstelling van Brabantse en Zeeuwse winkeliers en fabrieken. Het werk lag bij wijze van spreken voor het oprapen, bijna overal waar de Jel aanbelde kon na het uitbrengen van de offerte aangevangen worden. De Jel breidde snel zijn werkzaamheden uit met een gehele schoonmaak van winkelruimtes en fabrieken. Dat bleek een succes te zijn.

Inmiddels meer dan 28 jaar verder leidt De Jel een bedrijf met betrokken werknemers en een goede naam in Brabant en Zeeland. Zijn bedrijf is altijd zichtbaar door de bedrijfsauto’s van De Jel die een vast kenmerk zijn in het straatbeeld van beide provincies. Het bedrijf staat ook bekend om haar aandacht voor het milieu: sinds 1990 maakt De Jel afspraken met leveranciers en de schoonmaakbedrijfstak. Dit resulteert in steeds weer nieuwe en vaak ook betere materialen en middelen. Dit betekende in de meeste gevallen ook het wederom toepassen van nieuwe technieken en methodes.

De gevelreiniging had in eerste instantie hier erg veel mee te maken, reden om te besluiten om deze activiteiten onder te brengen bij een dochteronderneming STRATEC. STRATEC is zich toe gaan leggen op het reinigen van gevels met lucht, water en straalmiddelen, zoals olivinezand en straalgrit. Door deze werkwijze was er voor het milieu totaal geen schade meer bij deze werkzaamheden, en ook voor de medewerkers was het werken met dit systeem een stuk veiliger en gezonder. Ook zijn de arbeidsomstandigheden daardoor uitstekend, ook bij De Jel.

Door goed te luisteren naar de wensen van de klant en nadenken over eigen methoden, past De JetĀ  haar methoden aan naar wat anno deze tijd passend is. Het begeleiden van nieuwe en bestaand personeel staat bijvoorbeeld hoog in het vaandel, want zij verrichten het werk en ‘maken’ het bedrijf. In 28 jaar is Jel Schoonmaakbedrijf met een oude Ford Transit met twee ladders , een emmer en zeemspullen uitgegroeid tot het bedrijf dat het nu is; een volwassen dienstverlener op het gebied van de schoonmaak. Benieuwd naar de mogelijkheden van Jel Schoonmaakbedrijf voor uw winkel of bedrijf? Neem dan contact met ons op via de contactpagina van deze website. Wij helpen u graag verder met het realiseren van uw wens.